En fin sammanställning av forskningen gjord på yoga hittar du här på Yogainstitutets hemsida.

https://yogainstitutet.nu/resurser/forskning/

Kundaliniyoga är ett kraftfullt redskap som du kan använda för att rensa dina system från mentala och fysiska gifter. Det finns många olika vetenskaper inom kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan. Detta kan du utforska genom att aktivt delta i yogapass men också genom erfarenhetsutbyte under testunden eller på facebooksidan för de som yogar på Karlskrona kundaliniyoga. Detta gör du på dina villkor och i den takt och jag finns där för att svara på frågor och leda dig vidare i yogans värld.

Hedra dig själva genom att höra din inre viskande röst från din intuition och ditt hjärta , den är ofta svag men den kan höras om du litar på dig själv.

Det är du som har din sanning , den går inte att fina utanför det som är du .

Vi använder oss mycket och ofta av olika andningstekniker som har olika effekter . En hel del är nu och forskat på med västerländska mått .

1. Långa djupa andetag tex stimulerar din vagusnerv och hjälper dig att släppa på alla stressignaler som din kropp har där och då.

2. Vi använder många olika kroppsställningar sk Asanas för att uppnå ett viss effekt i kroppen men också för att förbereda oss för meditationen.

3. Lång och djup avslappning , där du får hjälp av Gongen för att komma riktigt djup i din återhämtning . 

Meditationer har vi många med olika syften. Man kan göra dom olika länge för att få olika effekt, vi andas på olika sätt. Ibland är det ett mantra som ska vibrera på vår insida och ibland har vi en särskild mudra (fingerställning). 

Allt har ett syfte och själva Krian är som ett " recept " med en riktning och ett mål. 

Det finns också många andra tekniker med mycket visdom i yogans värld .

Maten tex är något som man verkligen använder för att den har en funktion i våra kroppar.

Klädernas material och färg kan också hjälpa dig att stärka upp det som behöver stärkas.

Ljud håller en viss frekvens som har fantastiska effekter på allt. 

0