I mitt liv finns en vindgong och en Paist symfonisk Gong i 38 tum. Dessa använder jag tillsammans med flera Koschi vindspel och andra härliga ljud i den djupa avslappningen i alla yogapass. 

Yogi Bhajan sa att varje Ashram och yogacenter borde ha en Gong och spela på den regelbundet. När jag läste detta kände jag ännu mera tacksamhet över att Gongen kom in i min värld. Blev helt genomsköljd fysiskt och psykiskt första gången som jag deltog i en Gongavslappning . 

Gongen är ett musikinstrument och ett healingverktyg för nervsystemet. Ett verktyg som också öppnar upp för ditt inre jag . 

Ljudet i Gongen kan användas för att öppna och balansera alla dina chakra . Det är olika platser på Gongen som relaterar till dom olika Chakran .Gongen är en komplett bild av den subtila världen, Gongen påverkar kroppen och dess Nadis (meridianer). Den löser upp blockeringar, minskar på spänningar och stimulerar cirkulationen.

Du får en ny känsla och upplevelse av dina emotionella energier och känslor som sitter i din kropp.

Gongen förändrar känslan eftersom den stänger av tanken som upprätthåller och återskapar känslan.

Det är viktigt att man i Gongvilan lyssnar till Gongen och låta alla muskler bara slappna av och låta ljudet tränga igenom kroppen och leda hjärnan.

Om du spänner dig och dina muskler och försöker motstå ljudet och den naturliga processen av förändring ¨på din insida" kommer du att känna dig trött eller irriterad av Gongens vibrationer och pulsar.

0